Inside bets

Vi har tidigare introducerat dig till en mängd olika sätt som du kan satsa dina pengar på när du spelar roulette. Men förutom dessa så finns det många fler och dessa går under namnet inside bets. Namnet kommer utav att man gör dessa satsningar innanför det numrerade fältet på roulettebordet, där alla siffror finns tydligt uppradade i tre kolumner med tolv rader vardera. Här satsar du mer på specifika siffror, istället för stora grupper och detta ger i de flesta fall en större utdelning. Dock är oddsen för minst något sämre, så det gäller att väga dessa två punkter mot varandra. Vill du läsa mer om de andra sätten att spela på så hänvisar vi dig till vår artikel om outside bets.

Straight-up bet
Att spela på ett straight-up bet är det enklaste du kan göra när du spelar roulette och innebär att du satsar dina marker på en specifik siffra. Här kan du förutom siffrorna 1 till 36 spela på nollan (eller dubbelnollan om den finns med), vilket du inte kan göra i några av de andra alternativen på bordet, med undantag för five number bet som du hittar längre ner. Lyckas du gissa rätt så vinner du hela 35 gånger dina satsade pengar, vilket är den bästa utbetalningen i spelet. Samtidigt får du tänka på att oddset för vinst endast är en på 37 eller 38.

Split bet
Här väljer du att spela på två siffror som står bredvid varandra i rutnätet på roulettebordet. För att göra dessa placerar du dina marker på linjen mellan de två fälten för att markera exakt vilka två siffror du tror på. utfallet för vinst är här 1 på 18 och vid vinst får du tillbaka 17 gånger dina satsade pengar.

Street bet
Den här satsningen låter dig spela på tre siffror som ligger i samma rad på roulettebordet. Då sifforrna är placerade i nummerordning så kan du då spela på till exempel 1, 2 och 3, 4, 5 och 6 och så vidare. För att göra en sådan satsning lägger du sina spelmarker på utsidan av den rad som du vill spela på. Vinstchansen är här ungefär 1 på 12 och ger dig 11 gånger pengarna i utbetalning.

Corner bet
Här kan du spela på hela fyra sammanhängande siffror på bordet och då är det siffror som ligger placerade intill varandra som i en fyrkant. För att tydligt markera vilka siffror du har valt placerar du dina marker i hörnet där de fyra rutorna möts. Det finns 22 olika kombinationer att välja mellan här och vid vinst får du ut 8 gånger dina satsade pengar.

Five number bet
En variant att satsa på som är lite mer ovanlig är five number bet och antyder precis som du kan höra på namnet att du spelar på fem siffror. Dock får du här inte välja vilka siffror, utan siffrorna som gäller i detta spel är 0, 00, 1, 2 och 3. För att spela på detta utfall placerar du sina marker på skärningspunkten mellan siffrorna 0 och 1, vilket kan ge dig 6 gånger dina satsade pengar. Då utbetalningen är ganska låg jämfört med många av de andra alternativen är detta ett spel som inte så många väljer att satsa på.