Outside bets

I roulette handlar det ju om att man ska gissa vilken siffra som den lilla kulan kommer att stanna på i det snurrande hjulet. För att göra detta så ska man satsa på den siffra som man tror blir den vinnande, men genom att satsa på en enstaka siffra mellan 1 och 36 ger inga bra odds för vinst. Därför är det bra att man kan spela på en mängd andra utfall istället. Här nedanför presenterar vi de olika utfall som kallas för outside bets. Namnet kommer av att spelen görs utanför det rutnät av siffror som finns på roulettebordet. För att hitta fler sätt att spela på rekommenderar vi vår artikel om inside bets.

Udda eller jämn
Du kan satsa på att det blir ett udda eller ett jämnt nummer som vinner. Detta spel har ett utfall på 50/50 och om du vinner så ger den lika mycket vinst som du satsade, dvs du dubblar dina pengar. För att satsa på detta placerar man sina marker i fältet odd eller even, beroende på vad man tror på.

Färg
På roulettehjulet är siffrorna antingen markerade med svart eller röd färg. Lika så finns det fält med de olika färgerna på bordet, där du kan satsa på att ett rött eller svart tal vinner. Även detta spel har ett utfall på 50/50 och du dubblar dina pengar vid vinst.

Lågt eller högt
Ett annat spel är att gissa om det blir en hög eller låg siffra som vinner. Med låga siffror menas 1 till 18 och med höga menas 19 till 36. För detta finns det fält på bordet som är markerade med high och low, där du placerar dina chips beroende på hur du vill spela. Också här dubblar du dina pengar om du vinner.

Kolumn
På roulettebordet så finns alla 36 siffror tydligt utskrivna i ett rutnät om 3 kolumner med 12 rader. Nedanför varje kolumn finns det fält där du kan spela på alla siffror som ingår i kolumnen. Detta gör att du spelar på totalt en tredjedel av siffrorna och om du vinner får du två gånger insatsen tillbaka.

Dussin
Ett annat sätt att spela på många siffror på en gång är att spela på dussin. För dessa finns fälten ”1st 12″, ”2st 12″ och ”3st 12″ på bordet, där du antingen spelar på siffrorna 1-12, 13-24 eller 25-36. Precis som när du spelar på en kolumn vinner du har dubbelt så mycket som du satsar.